Lessen

HIIT Training

HIIT Training is gebaseerd op kortdurende high intensity interval oefeningen, afgewisseld met kortdurende pauzes. het grootste voordeel van deze les is dat het minder tijd kost en betere resultaten oplevert dan eindeloos op een loopband of crosstrainer te staan. Dit komt simpelweg doordat de intensiteit veel hoger is, door de relatief korte pauzes blijft je hartslag hoog en verbrand je dus meer calorieën.

 

Small Group Training

Een Small Group trainingssessie duurt 3 kwartier en de workouts zijn speciaal afgestemd op kleine groepen (max 6 pers) en zijn voornamelijk gericht op conditie, kracht, uithouding en functioneel trainen.

Wat doe je in een Small Group training?
Op hoog niveau zetten we alle spiergroepen aan het werk om een totale workout te creëren. De ene training ligt het accent wat meer op kracht, de andere keer iets meer op conditie. Wij zorgen ervoor dat elke training anders en uitdagend blijft. Tijdens de training werken we afwisselend met bijvoorbeeld kettlebells, battleropes, boksvormen en medicinballen om nog wat extra uitdaging te creëren.
Wat levert het je op?
Buiten een sportieve uitdaging en gezelligheid verbrand je tijdens een training gemiddeld tussen de 600-800 calorieën per training. We zorgen er hiernaast voor dat je techniek van de oefeningen getraind wordt, zodat je ook zelf met de trainingen aan de slag kan.

Buikspierkwartier

De buikspieren zijn misschien wel de belangrijkste spieren in je lichaam. Goed getrainde buikspieren zijn essentieel voor een goede, rechte houding.
Het buikspierkwartier is een korte workout van 15 minuten voor sterke buikspieren. Alle buikspieren komen aan bod tijdens dit kwartier.
Tijdens het buikspierkwartier doe je korte sets met verschillende oefeningen.
De trainer motiveert je en helpt je door de oefeningen heen.
Het buikspierkwartier is toegankelijk voor iedereen.

Hatha Yoga

Wat is Hatha Yoga?

Hatha Yoga is de meest ouderwetse yogastijl en de basis waaruit de andere yogastijlen zijn voortgekomen. Oorspronkelijk werd het enkel beoefend door monniken die dagelijks aan het mediteren waren en milde lichamelijke oefening nodig hadden om het lichaam gezond te houden. De klassieke Hatha yoga asanas (houdingen) zijn ontwikkeld met als doel de interne organen te stimuleren. Over de jaren heen werd Hatha Yoga steeds meer populair en werden er moderne yoga poses ontwikkeld. Deze moderne houdingen werken meer op het externe lichaam, zoals de spieren, met als doel sterk en fit te worden. Hatha Yoga word gekarakteriseerd door de beoefening van asanas (houdingen) die stabiel en comfortabel zijn voor een bepaalde duur.

De Hatha yoga les is een combinatie van houdingen(asanas), ademhalingsoefeningen(pranayama) en ontspanning

Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Bij Pilates ligt de focus op de rompstabiliteit. Dit zijn je rug, buik en bekkenbodemspieren. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding. Pilates heeft veel voordelen, zoals een beter lichaamsbewustzijn, balans, coördinatie, kracht en lenigheid.

Battle

Wat is Battle?

Battle is een effectief trainingsprogramma geïnspireerd op bewegingen uit karate, boksen en andere vechtsporten uit het Verre Oosten. De training bestaat uit dynamische stoot- en traptechnieken afgewisseld met rustige bewegingen. Battle is meer dan alleen bewegen: je bent zowel fysiek als mentaal bezig.

Read More

Virtual Cycling

Wat is Virtual Cycling?

Col d’ Izoard, Stelvio, Mont Ventoux, Alpe d’Huez… Het zijn allemaal bergen die in volledig HD voorbij komen in UiC lessen. De lessen zijn op een bijzondere dynamische wijze gefilmd, waardoor er een echte experience ontstaat. Om de ervaring compleet te maken is er sprake van een virtuele coach en een tegenstander. Zo worden de lessen uitdagend en wordt de fietser geprikkeld om als eerste boven te komen en de tegenstander te verslaan.

Virtual Cycling is elk heel uur te volgen (lesrooster).

Read More

Power

Wat is Power?

Power is een zeer effectieve groepstraining waarbij je gebruik maakt van een halter met gewichten. De zwaarte van de gewichten wordt aangepast aan jouw wensen. Power is ideaal als je wilt werken aan je hele lichaam. Je voelt je fitter en krijgt meer energie & kracht.

Read More

Yoga

Wat is Yoga?

Yoga is een training waarmee je werkt aan je lichaam en geest doormiddel van Tai Chi, yoga en pilates. Fitheid is veel meer dan fysiek sterk zijn, ook je geest moet in conditie zijn. De oorsprong van Yoga ligt in het Verre Oosten waar veel mensen Yoga en Tai Chi beoefenen. Deze oude culturen leven naar het begrip balans. Hoe vind je de juiste verhouding tussen inspanning en ontspanning? Yoga biedt de oplossing.

Read More

XCORE Training

Wat is XCORE-Training?

De XCORE-Trainer is een buis gevuld met grit. Het grit beweegt, bij elke beweging die je maakt, heen en weer van deksel naar deksel. Bij elke dynamische beweging verplaatst de vrij bewegende massa in de buis zich van deksel naar deksel. Dit geeft een aanvullende belasting op de spier- en bindweefselstructuren in het hele lichaam. De spiervezels nemen toe in omvang, waardoor het bindweefsel rondom de spiervezels oprekt. Het gevolg: de belastbaarheid van het bindweefsel wordt groter, waardoor de kans op blessures afneemt. Dit bijzondere effect genaamd Reactive Impact onderscheidt de XCORE-Trainer van het trainen met ‘dode’ gewichten, waarbij dit effect niet optreedt. 

Read More

12
Call Now Button